duminică, 19 decembrie 2010

Elevi de la Vatra Moldoviţei au confecţionat măşti la un concurs internaţional la Arad

Scoala Generală "Mihai Eminescu" din Arad a organizat, recent, în parteneriat cu Liceul de Artă „Sabin Drăgoi", Scoala cu clasele I-VIII Vatra Moldovitei din judetul Suceava, Liceul Sportiv ,,Avram Iancu”din Sălaj si Primary Community Schoo, nr.24 din Varsovia concursul international „Creativitate si traditie în noaptea de Crăciun".

Prin acest concurs s-a propus să se realizeze un schimb de experienţă pentru toate cadrele didactice participante, înţelegând obiceiurile şi tradiţiile legate de sărbătorile Naşterii Domnului, în viziunea altor popoare europene, stimulând curiozitatea şi sensibilitatea elevilor.

Concursul este gândit ca o modalitate pentru păstrarea valorilor spirituale ale neamului, antrenând pe această cale un număr cât mai mare de elevi cu înclinaţii artistice, sensibilitate şi creativitate.

Scopul concursului a fost valorificarea obiceiurilor, tradiţiilor şi creaţiilor artistice prin respectarea, practicarea şi transmiterea lor generaţiilor actuale şi viitoare, valorificarea scenică a obiceiurilor tradiţionale din localităţile reprezentate în concurs, în vederea cunoaşterii şi perpetuării lor.

Concursul a cuprins trei sectiuni. Prima sectiune a cuprins realizarea de ornamente de Crăciun, folosind diferite tehnici si materiale.

A doua sectiune a cuprins confectionare de măsti de Crăciun, specifice zonei Bucovinei . Măstile au fost realizate de elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Vatra Moldovitei. A treia sectiune a constat în prezentarea unor obiceiuri si traditii de Crăciun.

Prin organizarea acestui concurs s-a dorit promovarea valorilor nationale în context european, valorificarea potentialului creativ al elevilor, precum si valorificarea obiceiurilor românesti de Crăciun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu